Vesti

12.4.2019. | 7.59k prikaza 11:03
EKSKLUZIVNO! Srbin koji je spasavao decu iz pećine na Tajlandu za Kurir potvrdio spekulacije: DECA SU BILA POD DEJSTVOM SEDATIVA KADA SMO IH IZVLAČILI! (KURIR TV)
Dramatično spasavanje dvanaest tajlandskih dečaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine Tam Luang bila je priča koju je bez daha pratio čitav svet. Iz dana u dan mediji su prenosili kako teče misija oslobađanja, koje su sve opcije za njihovo izvlačenje, kakve im opasnosti prete, koliko im je još vremena ostalo, kako je nastradao jedan od najboljih tajlandskih ronilaca...

Sva deca su, na kraju, uspešno izvučena napolje, ali je ostalo donekle nejasno da li su dečaci obučeni da sami plivaju i rone ili su ih izvukli profesionalni gnjurci. Ono što je, takođe, ostalo upamćeno jeste izjava bivšeg komandosa tajlandske mornarice, Čajananta Piranaronga, gnjurca koji je bio iz pećini, "da su deca bila uspavana". Kasnije je i istraživački novinar Lijam Kokren objavio u svojoj knjizi da spasavanje nije bilo onakvo kako su ga zvaničnici prikazivali.

Šta se tačno dešavalo tokom spasilačke misije i kako je izgledalo izvlačenje dece iz opasne pećine ekskluzivno za Kurir ispričao je Ivan Karadžić, ronilac poreklom iz Srbije koji je učestvovao u spasavanju dečaka. On je, takođe, objasnio i šta ga navelo da se priključi akciji, da li se plašio smrti i neuspeha misije, ali i kako mu izgleda Beograd posle 33 godine otkako nije bio u Srbiji.

Komentari

Reklama

Preporučujemo